3d uitlijnen

Uitlijnen

Om als mens goed te kunnen functioneren zijn evenwicht en balans belangrijk. Bij een auto geldt eigenlijk hetzelfde. Wanneer de auto goed in balans is, werkt deze het beste. Een auto kan uit balans raken, waardoor het nodig is om opnieuw uitlijnen noodzakelijk is. Kuilen in het wegdek, een verkeersdrempel of het rijden tegen een stoep zijn veel voorkomende oorzaken die de balans van uw auto verstoren.

Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig en kan afwijkingen in het stuurgedrag vertonen. Er zijn echter nog een aantal nadelen. Wanneer uw auto niet goed uitgelijnd is, leidt dit tot een hoger brandstofverbruik en uw banden zullen sneller slijten. Reden genoeg dus om te zorgen dat uw auto in balans is. Het is dus verstandig uw auto af en toe opnieuw te laten uitlijnen.

Controleer de uitlijning van uw auto altijd wanneer:

  • uw auto een aanrijding heeft gehad
  • banden onregelmatig slijten
  • er afwijkingen in het stuurgedrag merkbaar zijn
  • u een onderdeel van de ophanging vervangt
  • u een nieuw stel banden koopt

Uitlijnen of balanceren?

De begrippen uitlijnen en balanceren worden vaak door elkaar gebruikt. Toch zit er een groot verschil tussen uitlijnen en balanceren. Banden balanceren voorkomt dat uw auto gaat trillen bij bepaalde snelheden. Er wordt gezorgd dat de banden goed kunnen rollen door balanceergewicht aan te brengen. 

Uitlijnen is iets anders. De ‘geometrie’ van de auto wordt geregeld bij het uitlijnen. De wielen worden bijgesteld tot ze loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar staan.

BANDEN WISSELEN

Laat uw banden wisselen voor optimaal comfort tijdens de seizoenen. Daarnaast helpt het omwisselen voor een gelijkmatigere slijting. Bekijk onze pagina voor meer informatie.

bandenservice

Het uitlijnen van uw auto zorgt voor een betere wegligging, brandstofverbruik en vermindert de slijtage van uw autobanden. Bekijk deze pagina voor meer informatie. 

Wanneer u meer te weten wilt komen over 1 van onze diensten of een afspraak wilt maken, dan kunt u hieronder gebruik maken van ons handige contactformulier

Contact opnemen?

cropped-Zonder-titel-500-x-350-px.png

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag : 08.30 -18.00 uur
Zaterdag: 09.00 – 13.00 uur
Zondag Gesloten  
cropped-Zonder-titel-500-x-350-px.png

Te bereiken op

Mail : Info@garagevlemmix.nl

TEL (040) 205 54 15

cONTACTGEGEVENS

Garage Vlemmix
Hoge Akkers 36
5554 GC Valkenswaard