automaat spoelen

Wat kunnen we voor u betekenen

Het belang van een automaat spoelen blijft vaak onopgemerkt, totdat er zich ernstige problemen voordoen. Het spoelen van een automaat is een onderhoudsproces, waarbij alle olie in een automaat wordt vervangen door verse olie met een reinigingsmiddel die al het vuil en slib uit uw automaat spoelt.

Een automaat spoelen is uitstekend als preventief onderhoud. Wanneer de automaat tussen de eerste 60.000 á 90.000 kilometer wordt gespoeld, wordt de kans aanzienlijk kleiner dat er technische problemen ontstaan die leiden tot een oncomfortabele rijervaring. Maar ook als er zich al problemen voordoen zoals: slecht schakelen, bonken, slippen, schommelend toerental etc. kan het spoelen van de automaat de klachten oplossen.

Veel dealers en ook automerken zeggen dat het spoelen van de automaat niet nodig is, aangezien er olie in de versnellingsbak zit die nooit ververst hoeft te worden. Het feit is dat door vervuiling van de automaat olie (o.a. door slijtage) de oliekanalen en lamellen vervuilen. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat de automaat vernieuwd of gereviseerd moet worden of een reparatie moeten worden uitgevoerd.

Close-up helical gears in car automatic transmission

Dit alles terwijl het spoelen van de automaat een fractie van de prijs is.

Garage Vlemmix maakt voor het automaatbak spoelen gebruik van zeer professionele apparatuur. Wij bezitten meerdere spoelmachines die ons het beste resultaat geven. Ook is het een optie om uw stuurhuis te laten spoelen. Tijdens de spoeling kunt u comfortabel verblijven in onze wachtruimte met een WIFI-verbinding.

ONDERHOUDSPAKKETTEN

Regelmatig onderhoud is belangrijk om uw auto veilig en betrouwbaar te houden. Hierdoor blijft uw auto maximaal presteren. Maak eenvoudig een afspraak bij garage vlemmix. En kies één van onze onderhoudspakketten.  Daarmee weet u altijd precies waar u aan toe bent. 

WINTER & ZOMERCHECK

Veilig erop uit of op vakantie? Bij Garage Vlemmix bieden wij een Winter of Zomercheck aan voor uw auto, zodat u niet onverwachts stil staat richting uw bestemming.

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag : 08.30 -18.00 uur
Zaterdag: 09.00 – 13.00 uur
Zondag Gesloten  
cropped-Zonder-titel-500-x-350-px.png

Te bereiken op

Mail : Info@garagevlemmix.nl

TEL (040) 205 54 15

cONTACTGEGEVENS

Garage Vlemmix
Hoge Akkers 36
5554 GC Valkenswaard