BANDEN WISSELEN

MOET U BANDEN LATEN WISSELEN?

Banden wisselen = comfortabel en zuiniger rijden. Wilt u het maximale uit uw bandenset halen? Laat uw achter- en voorbanden dan af en toe omwisselen. Op de aangedreven as slijten uw banden namelijk sneller dan op de niet-aangedreven as. Als u uw banden wisselt, slijten ze gelijkmatiger en kunt u langer doorrijden op dezelfde set banden. Bovendien verbetert het de wegligging van uw auto, waardoor u comfortabeler en uiteindelijk ook zuiniger rijdt.

 

WAAROM MOET IK MIJN AUTOBANDEN OMWISSELEN?

Als u uw banden af en toe laat verwisselen, heeft u langer plezier van uw banden. Wist u dat het ook veel veiliger is? Als uw voorbanden meer versleten zijn dan uw achterbanden, kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Omdat de voorbanden dan minder grip hebben dan de achterbanden, kunt u op een nat wegdek slippen door overstuur, wat soms een spin kan veroorzaken. Om te zorgen dat de grip van alle banden gelijk blijft, is het raadzaam om uw banden te wisselen. Neem contact op voor meer informatie of maak vrijblijvend een afspraak. 

Omdat de meeste auto’s voorwielaandrijving hebben, slijten de voorbanden doorgaans sneller dan de achterbanden. Daarom adviseert Vakgarage om na elke 10.000 à 15.000 kilometer uw voorbanden kruislings met de achterbanden te verwisselen. Zo slijten uw banden gelijkmatiger.

WAAR MOET IK OPLETTEN BIJ HET BANDEN WISSELEN?

Bij het wisselen van uw banden letten we altijd op de profieldiepte. Banden met een profieldiepte van minder dan 1,6 mm zijn niet toegestaan op de openbare weg. Bij een bandenwissel hebben uw banden dus die minimale profieldiepte nodig. Is het profiel van uw banden nog in orde? Laat het profiel van uw zomerbanden en winterbanden checken bij ons in de garage. Twijfelt u of uw banden nog geschikt zijn om te verwisselen? Bij Garage Vlemmix controleren we dat graag voor u. 

Car Tire Vulcanizing

Bandenservice

Laat uw banden wisselen voor optimaal comfort tijdens de seizoenen. Daarnaast helpt het omwisselen voor een gelijkmatigere slijting. Bekijk onze pagina voor meer informatie.

3D UITLIJNEN

Het uitlijnen van uw auto zorgt voor een betere wegligging, brandstofverbruik en vermindert de slijtage van uw autobanden. Bekijk deze pagina voor meer informatie. 

Wanneer u meer te weten wilt komen over 1 van onze diensten of een afspraak wilt maken, dan kunt u hieronder gebruik maken van ons handige contactformulier

Contact opnemen?

cropped-Zonder-titel-500-x-350-px.png

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag : 08.30 -18.00 uur
Zaterdag: 09.00 – 13.00 uur
Zondag Gesloten  
cropped-Zonder-titel-500-x-350-px.png

Te bereiken op

TEL (040) 205 54 15

cONTACTGEGEVENS

Garage Vlemmix
Hoge Akkers 36
5554 GC Valkenswaard